Вчені довели, що ягоди перешкоджають старінню клітин мозку



Вчені з Американського хімічного суспільства вперше знайшли докази того, що вживання таких ягід, як полуниця, чорниця і голубика, уповільнює старіння мозку, повідомляє The Telegraph.Дані виводи були зроблені на основі дослідження, що проводилося на щурах, пише The Vancouver Sun. Протягом двох місяців гризунів годували різними ягодами, а потім дивилися, наскільки у тварин змінилися навики вчення, пам'ять і ін.

По підсумках експерименти з'ясувалося, що у мишей, що сиділи на "ягідній дієті", всі розумові показники покращилися. Справа у тому, що ягоди містять поліфеноли – з'єднання, які багато в чому забезпечують нормальне функціонування мозку. Більш того, ягоди, що мають помаранчеве, червоне або блакитне забарвлення, навіть здатні відновлювати інтелект."Хороша новина полягає в тому, що поліфеноли, що містяться у фруктах, овочах і горіхах, володіють також антіоксидантним і протизапальною дією, тим самим вони можуть уповільнити процеси старіння", - говорить один з дослідників Шибу Пулоз (Shibu Poulose).Як з'ясувалося, поліфеноли також благотворно впливають на мікроглію – особливий клас гліальних кліток центральної нервової системи, які є фагоцитами.

Основна функція мікроглії – захист від різних інфекцій і пошкоджень нервових клітин мозку, а також видалення продуктів руйнування нервової тканини, у тому числі токсичних білків, пов'язаних з віковою втратою пам'яті і іншими синдромами погіршення інтелектуальних здібностей."При старінні мікроглія вже гірше забезпечує нормальне функціонування нервових клітин мозку. Більш того, вона стає активнішою і починає ушкоджувати здорові клітки", - говорить Пулоз. "Проведені нами дослідження показали, що поліфеноли, що містяться в ягодах здатні відновити нормальне функціонування мікроглії і клітин мозку", - продовжує він. Пулоз радить також споживати в їжу більше фруктів, оскільки в них дійсно міститься багато корисних речовин. Информация Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Вчені, Американського хімічного суспільства, ягоди, полуниця, чорниця
Добавлено: 24-03-2021, 12:38
58

Похожие публикации


Наверх