Винахід року - їстівна упаковка від харків'янина

Вчений, співробітник української лабораторії генетики, біотехнологій і якості біосировини придумав створити упаковку для їстівних продуктів, яка б заміняла поліетилен. Нова оболонка на продукти харчування не тільки екологічно безпечна, але і може цілком згодиться для вашого бульйону. Розробку жителя міста Харкова вже офіційно зареєстрували і визнали в Україні. Приготування незвичайної плівки теж відбувається досить просто, а інгредієнтом тут виступає звичайний крохмаль, що виготовляється з жита, пшениці і кукурудзи. Нова упаковка дозволить збільшити термін придатності хлібобулочних виробів на рекордну кількість часу - до чотирьох тижнів. Винахідник вже сам пробував їсти хліб не знімаючи плівки (як повідомляють авторитетні джерела, вчений живий і не страждає від діареї). Генетик навіть постарався зробити піддони, в яких продаються в супермаркетах м'ясні супові набори або фрукти. Придбавши такий набір для супу можна не перейматися і відразу ж кидати все з упаковкою у воду. Через пару годин ви отримаєте відмінний навар. Масове виробництво їстівної упаковки поки що не планується, оскільки підприємці звикли в поліетилену. Але вчений впевнений, що скоро його знахідку оцінять і відійдуть від стереотипів.
Добавлено: 24-03-2021, 12:29
39

Похожие публикации


Наверх