Рекомендовать Контакты
Богодухов - городской портал
                
Сьогодні -
 
Мы рады видеть Вас на портале Bogodukhov-City.com.ua

Пошук по сайту

 

Встановлення норм споживання питної води

 

ПРОЕКТ
РІШЕННЯ ВИКОНАВЧОГО КОМІТЕТУ
БОГОДУХІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

 

 

Про встановлення норм споживання питної води

 

Розглянувши звернення КП «Богодухіввода» щодо затвердження норм водопостачання для фізичних та юридичних осіб, які користуються послугами підприємства, відповідно до Законів України «Про питну воду та питне водопостачання», «Про житлово-комунальні послуги», «Про засади державної регуляторної політики в сфері господарської діяльності», постанови Кабінету Міністрів України від 25 серпня 2004 року № 1107 „Про затвердження Порядку розроблення та затвердження нормативів питного водопостачання”, враховуючи типові норми водоспоживання (СніП 2.04.01-85), керуючись ст.30 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, виконком міської ради

 

ВИРІШИВ:

 

1. Затвердити норми споживання питної води які необхідні для забезпечення питних, санітарно-гігієнічних та побутових потреб згідно з додатком.

2. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови Коваленка І.В.

 

 

Міський голова В. БЄЛИЙ

 

 

 

 

 

  Додаток № 1

До рішення виконавчого комітету

богодухівської міської ради

від _________2011р. №___________

ПОГОДЖЕНО

Головний державний санітарний лікар району

_______________О.М. Ляшенко

«_____»_____________2011р.

 

 

 

НОРМИ

споживання питної води на території Богодухівської міської ради

(відповідно до СніП 2.04.01-85)

 

з/п

Водокористувачі

Кількісний показник

Норма витрат води на добу,

л.

Норма витрат води на місяць,

м. куб.

1

2

3

4

5

1.

Водокористування з водозабірних колонок:

 

 

 

 

з дворової колонки;

1 чол.

100

3.0

 

з вуличної колонки;

1 чол.

60

1.8

 

будівництво приватних житлових будинків;

1 м2

100

3.0

2.

Малоквартирні житлові будинки (приватні житлові будинки):

 

 

 

 

обладнані водопроводом, без каналізації та вигріба, без ванни та газопостачання;

1 чол.

100

3.0

 

обладнані водопроводом, без каналізації та вигріба, без ванни з газопостачанням;

1 чол.

120

3.6

 

обладнані водопроводом, каналізацією або вигребом, без газового (електричного) водонагрівача;

1 чол.

130

3,9

 

обладнані водопроводом та каналізацією або вигребом, з ванною та газопостачанням;

1 чол.

150

4,5

 

обладнані водопроводом, каналізацією або вигребом, ванною з водонагрівачем, який працює на твердому паливі;

1 чол.

170

5.1

 

обладнані водопроводом та каналізацією або вигребом, ванною, з газовим (електричним) водонагрівачем;

 

1 чол.

190

5,7

 

обладнані  водопроводом та каналізацією або вигребом ,з санвузлом, ванною або душем, з газопостачанням;

 

1 чол.

200

6,0

 

обладнані водопроводом та місцевою каналізацією (вигребом), санвузлом, ванною обладнаною душем з газовим (електричним) водонагрівачем;

1 чол.

210

6,3

 

обладнані водопроводом та каналізацією, з санвузлом, ванною або дешевою кабіною, з газовим (електричним) водонагрівачем;

1 чол.

250

7,5

 

обладнані водопроводом, каналізацією з санвузлом, ванною обладнаною душем з швидкодіючим газовим (електричним) нагрівачем та багатоточечним водорозбіром;

 

1 чол.

275

8,25

2.1

Багатоквартирні житлові будинки:

 

 

 

 

обладнані водопроводом, каналізацією, з санвузлом, ванною обладнаною душем, з газопостачанням;

1 чол.

210

6,3

 

обладнані водопроводом, каналізацією з санвузлом, сидячою ванною обладнаною душем, з газовим (електричним) водонагрівачем;

1 чол.

220

6,6

 

обладнані водопроводом, каналізацією, з санвузлом, ванною або душовою кабіною з газовим (електричним) водонагрівачем;

1 чол.

250

7,5

 

обладнані водопроводом, каналізацією, з санвузлом, ванною обладнаною душем з швидкодіючим газовим (електричним) нагрівачем та багатоточечним водорозбіром;

1 чол.

275

8,25

 

обладнані водопроводом, каналізацією, з санвузлом, ванною довжиною від 1500 до 1700 мм, яка обладнана душем з газовим (електричним) водонагрівачем;

1 чол.

300

9,0

3.

Гуртожитки:

 

 

 

 

без душових установок;

1 чол.

60

1.8

 

з загальними душевими;

1 чол.

100

3.0

 

з душами при всіх житлових кімнатах;

1 чол.

120

3.6

 

з загальними кухнями та блоками душових при житлових кімнатах на поверхах будівлі;

1 чол.

160

4.8

4.

Готель:

 

 

 

 

з загальними ваннами и душами;

1 місто.

120

3.6

 

з душами у всіх окремих номерах;

1 місто.

230

6.9

 

з ваннами в окремих номерах, % від загального числа номерів:

 

 

 

 

 

до 25;

1 місто.

200

6.0

 

до 75;

1 місто.

250

7.5

 

до 100;

1 місто.

300

9.0

5.

Лікарні:

 

 

 

 

з загальними ваннами и душами;

1 ліжко

115

3.45

 

з санітарними вузлами наближеними до палат;

1 ліжко

200

6.0

 

інфекційні;

1 ліжко

240

7.2

6.

Поліклініки та амбулаторії та стоматологія

1 хворий

за зміну

15

0.45

7.

Молочна кухня (мийка)

1 год./л.

200

6.0

8.

Дитячі яслі  (дитячі садки):

 

 

 

 

з денним перебуванням дітей:

 

 

 

 

з їдальнями які працюють на напівфабрикатах;

1 дитина

30

0.9

 

з їдальнями які працюють на сировині;

1 дитина

40

1.2

 

з їдальнями, які працюють на сировині і пральнями обладнаними автоматичними машинами;

1 дитина

105

3.15

 

з цілодобовим перебуванням дітей:

 

 

 

 

з їдальнями які працюють на напівфабрикатах;

1 дитина

 

55

1.65

 

з їдальнями які працюють на сировині;

1 дитина

 

60

1.8

 

з їдальнями, які працюють на сировині і пральнями обладнаними автоматичними машинами;

1 дитина

 

130

3.9

9.

Пральні:

 

 

 

 

механізированні;

1 кг сухої білизни

75

2.25

 

немеханізированні;

1 кг сухої білизни

40

1.2

10.

Адміністративні будівлі (виробничі та інші приміщення):

1 робітник

16

0.48

11.

Навчальні заклади (у т.ч. висші, середні спеціальні та їм рівні)

 

 

 

 

з душами при гімнастичних залах та буфетами (їдальнями), які реалізують готову продукцію;

1 педагог,

1 ученик

20

0.6

 

лабораторії висшіх та средніх спеціальних учебових закладів;

1 прибор

за зміну

260

7.8

12.

Загальноосвітні школи:

 

 

 

 

з душами при гімнастичних залах та їдальнями, які працюють на напівфабрикатах;

1 педагог,

1 ученик у зміну

11,5

0.345

 

з продленным днем (з душами при гімнастичних залах та їдальнями, які працюють на напівфабрикатах);

1 педагог,

1 ученик у зміну

14

0.33

13.

Прфесійно-технічні училища:

 

 

 

 

з душами при гімнастичних залах та їдальнями, які працюють на напівфабрикатах;

 

1 педагог,

1 ученик у зміну

23

0.69

14.

Школи-інтернати, інтернати:

 

 

 

 

з навчальними приміщеннями (з душевими при гімнастичних залах);

1 педагог,

1 ученик у зміну

10,5

0.315

 

спальнями;

1 місто

70

2.1

15.

Аптеки:

 

 

 

 

торговий зал з подсобним приміщенням;

1 робітник

 

16

0.48

 

лабораторія приготування ліків;

 

1 робітник

370

11.1

16.

Підприемства громадського харчування:

 

 

 

 

для приготування їжі, яку

реалізують в обідньому залі;

1 умовна

страва

12

0.36

 

для приготування їжі, яку продають на дім;

1 умовна

страва

10

0.3

 

які выпускають напівфабрикати:

 

 

 

 

м’ясні;

1 т

6700

201.0

 

рибні;

1 т

6400

192.0

 

овочеві;

1 т

4400

132.0

 

кулінарні;

1 т

7700

231.0

17.

Магазіни:

 

 

 

 

продовольчі;

1 працюючий у зміну (20 м2 торгової зали)

250

7.5

 

промтоварні;

1 працюючий у зміну

16

0.48

18.

Перукарні:

1 рабоче місце у зміну

60

1.8

19.

Кінотеатри:

1 місце

4

0.12

20.

Клуби:

 1 місце

10

0.3

21.

Театры (дом культури):

 

 

 

 

для глядачів;

1 місце

10

0.3

 

для  артистів;

1 артист

40

1.2

22.

Стадіони та спортзали:

 

 

 

 

для глядачів;

1 місце

3

0.09

 

для фізкультурників (з урахуванням прийому душа);

1 фізкультурник

50

1.5

 

для спортсменів;

1 спортсмен

100

3.0

23.

Лазні:

 

 

 

 

для миття в мильній з тазами на лавках та ополіскуванням в душі;

 

1 чоловік

180

5.4

 

теж, с прийомом оздоровчих процедур та ополіскуванням в душі;

1 чоловік

290

8.7

 

душова кабіна;

1 чоловік

360

10.8

 

ванна кабіна;

1 чоловік

540

16.2

24.

Душові в побутових приміщеннях промислових підприемств:

1 душова сітка у зміну

500

15.0

25.

Цехи с тепло-виділенями більш 84 кДж на 1 м3/ч:

1 чол. у зміну

45

1.35

26.

Решта цехів:

1 чол. у зміну

25

0.75

27.

Гаражі для миття автотранспорту у випадку немеханізованого миття:

 

 

 

 

машина вантажна;

1 машина

180

5.4

 

машина легкова;

1 машина

120

3.6

 

трактор;

1 машина

180

5.4

 

автобус;

1 машина

220

6.6

 

бульдозер;

1 машина

220

6.6

 

ексковатор;

1 машина

220

6.6

 

мотоцикл;

1 машина

80

2.4

28.

Гаражі з водопроводом:

 

 

 

 

машина вантажна;

1 машина

360

10.8

 

машина легкова;

1 машина

220

6.6

 

трактор;

1 машина

440

13.2

 

автобус;

1 машина

440

13.2

 

бульдозер;

1 машина

440

13.2

 

ексковатор;

1 машина

120

3.6

 

мотоцикл;

1 машина

90

2.7

29.

Витрати на поливку травяного покриття:

 

 

 

 

травяного покрова;

1 м2

3

0.09

 

футбольного поля;

1 м2

0,5

0.015

 

інших спортивних споруд;

1 м2

1,5

0.045

 

удосконалених покриттів, тротуарів, площь, заводських проїздів;

1 м2

0,5

0.015

 

зеленых насаджень, газонів та квітників;

1 м2

6

0.18

 

сади та присадибні ділянки;

1 м2

6

0.18

 

теплиці земляні;

1 м2

15

0.45

30.

Заливка поверхні катка:

1 м2

0,5

0.015

31.

Утримання худоби:

 

 

 

 

корова;

1 голова

80

2.4

 

молодняк КРХ;

1 голова

30

0.9

 

кінь;

1 голова

80

2.4

 

свиня;

 

1 голова

25

0.75

32.

Витрати на охолодження конденсаторів в холодильних машинах та агрегатах:

 

 

 

 

МВК 4-1-2;

1 агрегат

 м3 /год.

80

2.4

 

АКФ 4-М;

1 агрегат

 м3 /год.

120

3.6

 

АКФ-6;

1 агрегат

 м3 /год.

160

4.8

 

АКФ-8;

1 агрегат

 м3 /год.

240

7.2

33.

Фонтанчики питні:

1 од./год.

72

2.16

34.

Крани виробничі:

1 од./год.

200

6.0

35.

Крани виробничі з нагрівачем:

1 од./год.

280

8.4

36.

Умивальник гуртовий:

 

 

 

 

на 5 чоловік;

1 од./год.

300

9.0

 

на 6-8 чоловік;

1 од./год.

500

15.0

 

на 9-10 чоловік;

1 од./год.

800

24.0

37.

Пісуар з промивкою:

1 од./добу

36

1.08

38.

Унітази в туалетах загального користування:

1 очко/добу

1000

30.0

39.

Туалетні кімнати клубів, будинків культури:

1 очко/добу

600

18.0

40.

Гігіеничний душ:

1 од./добу

100

3.0

41.

Наповнення внутрішньо-будинкових та систем опалення:

 

 

 

 

до D 30 мм.

1 метр

2

-

 

до D 80 мм.

1 метр

5

-

 

до D 100 мм.

1 метр

9

-

 

до D 150 мм.

1 метр

11

 

 

Примітки:

 

1. Додатково обраховуються: обслуговуючий персонал, прибирання приміщень, буфети, технологічне обладнання.

2. Витрати води на охолодження агрегатів у холодильних установках та кондиціювання повітря повинні враховуватися додатково, згідно з паспортними даними.

3. Витрати води на технологічні потреби підприемств та лікувальних закладів, не вказаних у нормах, необхідно приймати згідно з вимогами технологічної частини будівельного проекту.

4. Витрати води на прибирання приймаються для лазень, пралень – 0,006 м куб/м2, для інших приміщень – 0,0004 м куб/м2.

5. Норма витрат води на полиття встановлена з розрахунку одного полиття на добу. Число поливок на добу приймається залежно від кліматичних умов, поливний сезон з 1 травня по 1 жовтня.

6. Для водокористувачів цивільних споруд, будівель і приміщень, не вказаних у даних нормах, обсяги води необхідно приймати згідно з даним Додатком для користувачів, аналогічних по характеру водокористування.

7. Для користувачів малоквартирних житлових будинків, приватних житлових будинків, обладнаних вигрібною ямою, які не визначені у Додатку, норми водокористування приймаються як для  водокористувачів житлових будинків, обладнаних каналізацією.

8. Для підприємств громадського харчування, де приготування їжі не передбачено (буфети, бутербродні та тому інше), норми витрат води належить приймати як різницю між нормами на підприемствах, які виготовляють та реалізують їжу у обідньому залі та які продають на дім. Норма витрат води на 1 т. продукції визначається технологічною частиною проекту.

9. Норми для субспоживачів в орендованих приміщеннях основного водокористувача приймати аналогічно по характеру водокористування цих субспоживачів.

10. Для підприємств громадського харчування (харчоблок для приготуванням їжі розташований окремо від стаціонарної лікарні) кількість реалізуємих блюд U за годину слід розраховувати за формулою:

U = 2.2 x N x M;

Де N - кількість посадочних місць;

     M - кількість посадок для їдалень відкритого типу та кафе – 2; для їдалень при промислових підприємствах та навчальних закладах – 3; для ресторанів – 1,5.

11. Морг приймати аналогічно по харак