Мобильная версия сайта Контакты
Маяк - Громадсько-політична газета Богодухівського району  
 
Мы рады видеть Вас на портале Bogodukhov-City.com.ua

Пошук по сайту

 
 Колектив газети Маяк

Новини партнерів


До уваги передплатників


МАЯКгазета, що береже традиції і йде в ногу з часом!

НАМ – 80!

Наша газета – для всіх і кожного!

Передплатна ціна становить:

На місяць: - 5,4 грн;
На квартал:  -16,2 грн;
на півріччя: -  32,4 грн.

Передплатний індекс – 61131.


Передплату приймають усі відділення зв’язку “Укрпошти” та листоноші.
Запрошуємо наших читачів передплатити свою улюблену газету.
Залишайтеся із
«МАЯКОМ»!

Наша адреса


Громадсько-політична газета"Маяк"
м. Богодухів, вул. Урицького, 19
Телефон: (05758) 3-23-44; (05758) 3-33-28
Ми працюємо щоденно з 8:00 до 17:00

«РОМА» - хліб для здоров’я

Опубликована 27-07-2015, 08:00 в розділ Газета "Маяк" » Новини
  • 0

Істинно,люди:живемо не хлібом єдиним.

Істинно так…коли маємо хліб на столі.

Такі актуальні у всі віки  слова сказав відомий поет. І справді –що може бути ціннішим за хліб? Хліб –це, власне, і є наше з вами здоров’я, наша сила, наше життя. І дуже важливо, особливо сьогодні, щоб хліб, який ми споживаємо, був, передусім, корисний і смачний. Ці всі якості  можна без сумніву адресувати продукції, яку виготовляє Ліхачовський комбінат хлібопродуктів ТОВ КВФ «Рома».

Такої думки всі покупці Богодухівщини, які постійно купують продукцію цієї торговельної марки. Саме вони нам, «маяківцям», і запропонували на сторінках газети розповісти про торговельну марку, про секрети виготовлення смачного хліба.

Тож, як-то кажуть, «з легкої руки» поціновувачів «Маяка» і «Роми» ми побували на підприємстві у м.Первомайськ, за що вдячні керівництву.

І, забігаючи наперед, хочемо відзначити, що секрет продукції надзвичайно простий: всі компоненти –натуральні, без ароматизаторів та барвників. І це- беззаперечний факт. Підприємство працює за принципом технології повного циклу: від переробки зерна і виробництва борошна - до випуску смачного хліба, хлібобулочних і кондитерських виробів в сучасній упаковці. А це дуже важливо, адже на кожному етапі здійснюється контроль.

Тож почнемо спочатку…

У рецепті хліба – тільки натуральні продукти

КПФ " Рома" заснована в 1992 році, але і до сьогодні вона –одна з небагатьох підприємств в Україні, які зберегли традиційну рецептуру виробництва високоякісних хлібобулочних виробів. Ми на власні очі побачили, що тут використовують тільки натуральну сировину - кисломолочні закваски, дріжджі, натуральне молокоі молочну сироватку. Це все, в свою чергу, створює неповторний смак, високу харчову цінність і екологічну чистоту продукції.

З чого починається «Рома»?

Виготовлення хліба на Ліхачовському комбінаті починається з ретельної перевірки сировини у власній сертифікованій лабораторії. Зерно, отримане на переробку, очищують та миють, і лише потім пускають на борошно. Щоб паляниці (надо заменить, потому что есть такой вид продукции “хлiб”, но она у нас пока снята с производства) видалися якнайкращими, борошну треба «відпочити». Саме так шанобливо говорять про майбутній хліб співробітники ТМ «Рома».

За останні роки на Ліхачовському хлібокомбінаті відбулася модернізація обладнання. Сьогодні тут встановлені сучасні тістозамішувальні машини. 

 - Процес максимально автоматизований, аби врахувати найменші дрібниці та не допустити помилки. Усе має бути чисто і точно, як в аптеці. Це контролює наша лабораторія, де майбутній продукт перевіряють на кожному етапі: від закваски до випікання. Використовуємо сучасні печі німецького виробництва, які забезпечують оптимальний режим випікання, - коментує головний технолог Попов О. В. Фахівці ТОВ КВФ «Рома» значну увагу при¬діляють і транспортуванню продуктів: враховується і процес пакування, і стан автотранспорту, який нещодавно кардинально оновили. Для перевезення використовують пластикову тару, яку легко промити, дезінфікувати і висушити. До речі, сьогодні продукція «Рома» надходить у близько десяти областей України.

Асортимент продукції цього підприємства – понад 100 найменувань, тож, без сумніву, покупець легко знайде для себе і смачне, і корисне. У рецептурі мед, коріандр, кунжут, ванілін, цільне і згущене молоко, повидло і макова начинка – ті компоненти, які традиційно входять у домашню випічку. Коли ми були на підприємстві, то, чесно сказати, очі просто розбігалися від розмаїття продукції. А запах просто не передати словами!

Чарівні сили природи

Як нам розповіли на заводі, для виготовлення хліба використовують рідку закваску з чистих культур молочно-кислих бактерій, які роблять продукт біологічно багатим. Для пшеничного хліба готують закваску на основі мезофільних бактерій. Між іншим, це гарантує природний захист від плісняви та картопляної хвороби хліба.

Ліхачовський хлібокомбінат славиться своїми заварними сортами хліба – «Бородинський» з часником та без, «Житній медовий» та інші. Процес виготовлення такого хліба 7-8 годин, за які продукт проходить 4 стадії чарівного перетворення. Закваска – перший і важливий етап, ніби фундамент для корисного хліба. У рецепті також житній солод. Він забезпечує особливий колір та аромат житнього хліба, виготовленого за традиційною технологією, без штучних підсилювачів смаку, як це роблять інші виробники.

До речі, дієтологи називають житній хліб «санітаром», бо він виводить шлаки і таким чином попереджує безліч хвороб (в тому числі і злоякісних новоутворень), знижує рівень холестерину та покращує обмін речовин.

Побували ми також і на млині, точніше млиновому комплексі, ТМ «Рома», який повністю забезпечує сировиною підприємство. Варто сказати, що на млиновому комплексі –сучасне обладнання, тут діє сертифікована лабораторія підприємства, що дозволяє проводити експрес-аналіз зерна протягом кількох хвилин. Ми впевнилися, що борошно, основна сировина для виробництва хліба, тут найвищої якості.

Ці подробиці ми розповіли не просто так, адже ми маємо розуміти, що ми їмо, і бути впевненими, що така їжа –лише на користь нашому здоров’ю.

Звичайно, всього не можна розповісти в одному редакційному матеріалі, які приємні враження ми отримали, побувавши на екскурсії. Але в одному, шановні читачі, ми можемо вас запевнити: якісна і з любов’ю виготовлена продукція – це принцип Ліхачовського комбінату хлібопродуктів ТМ «Рома».

Смак, якість і ціна ТМ «Рома» – повністю задовольняють покупця. Спробувавши раз продукцію цієї торгової марки, ви аж ніяк не розчаруєтеся і станете постійним покупцем!

ФОТОФАКТ У ТЕМУ

Жителям Богодухівщини–«Рома» до смаку

Сьогодні у Богодухові продукція ТМ «Рома» надходить до  30. Ми побували на одній з них – у кіоску, що на ринку ( ПП Ващенко Т.О.). Це був ранок вівторка, здавалося б, небазарний день, але покупців тут було хоч відбавляй.

- Якість продукції ТМ «Рома» справді висока, -розповідає підприємець –продавець Тетяна Олексіївна. – Землякам до вподоби хлібо-булочні вироби цієї торгової марки. Адже за десятиліття вони змогли завоювати авторитет і довіру споживачів. Нині КПФ " Рома" виготовляє більше 100 найменувань хлібобулочних і кондитерських виробів, ми, зокрема, замовляємо близько тридцяти.Особливо користуються попитом такі вироби як батони «Молочний», «Підмосковний», хліб «Цеглинка», «Плетень», «Європейський» та ін. Вважаю, що слоган ТМ «Рома» зі словосполученням «Сімейні цінності» повністю  відповідає дійсності, бо цей хліб –справді для всієї сім’ї, для кожного члена родини, на усі смаки і уподобання.

Коментарі:

Додати коментар
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.