Мобільна версія сайту Контакти
Богодухов - городской портал
                 Сьогодні -
 
 
Ми раді бачити Вас на порталі Bogodukhov-City.com.ua

РЕКЛАМА


загрузка...

РЕКЛАМА




РЕКЛАМА


Гарний кухар - справжній ювелір

Опубликована 22-07-2011, 14:07 в розділ Богодухів » Освіта
  • 0
Винахідлива й різноманітна, рясна й хлібосольна, тепла й домашня — все це про українську кухню, яка заслужено отримала світове визнання. Кулінарія — частина культури народу, така ж важлива й невід'ємна, як мова, література, живопис, музика, а може, й більш важлива — адже яке читання на голодний шлунок?

Кухарі вперше з'явилися на Україні в монастирях. Саме там готування їжі стало окремою професією. Уже за старих часів серед ченців у Києво-Печерській лаврі було кілька кухарів.

Останнім часом ресторанний бізнес стрімко розвивається, змінюються підходи до процесу приготування їжі. Чим оригінальніша кухня ресторанного закладу, тим більшим попитом він користується у споживачів. Саме творчість кухаря тут грає “першу скрипку”. Гарний кухар сьогодні - це творець, справжній ювелір, що створює кулінарні коштовності.

Що потрібно для того, щоб стати гарним кухарем? Насамперед - талант.

Чи може кухар працювати без фантазії, бути нетворчою людиною? Звичайно, ні! У нього завжди є шанс придумати оригінальний рецепт нового, ще нікому невідомого блюда.

Чи кожний може бути кухарем? На жаль, ні. Людина, яка обирає цю професію, повинна мати одну з найважливіших якостей - тонкий смак, який необхідно постійно розвивати. Зрозумівши закони композиції, ви зможете скласти симфонію кулінарної страви. Крім того, кухар повинен бути швидким, зібраним, відчувати форму, лінію, колір страв. Однак для того, щоб наблизитися до вершини кулінарного Парнасу, потрібні роки наполегливої праці, шлях цей починається з опанування професії у професійно-технічному навчальному закладі.

У Богодухівському професійному аграрному ліцеї, починаючи з 1986 року почали навчати кухарській справі. Нелегка це справа - виховувати з дівчат та хлопців справжніх знавців своєї справи, кваліфікованих робітників.

Минають роки, змінюються покоління учнів, і кожному з них майстри виробничого навчання намагаються віддати частину своєї душі, передати їм свої знання, вміння, навички, виховати їх справжніми людьми. Через багато років вдячні учні згадують своїх майстрів та викладачів.

За останні 25 років в ліцеї працювало багато кваліфікованих майстрів, що навчали основам професії кухаря. Сьогодні хотілося б згадати прізвища деяких із них та назвати імена тих людей, які понад 20 років працюють в ліцеї, присвятивши своє життя нелегкій справі навчання та виховання молоді. Це - Н.В.Бившева, Л.А.Баннікова, О.М.Нещеретна, Н.А.Анісова, Р. А.Єрмошкіна. Як і в кожній професії, важливим є опанування теоретичними засадами професійної майстерності, а навчає цьому Т.В.Назаренко (фото 1, 2- в центрі), викладач професійно – теоретичних предметів з професії «Кухар – кондитер», яка працює в ліцеї з 1986 року. Як викладач, вона є справжнім митцем своєї справи, завжди привітна, ввічлива, чуйна та добра, готова допомогти у важку хвилину.

Вже 29 років працює в ліцеї, навчаючи професійній майстерності, майстер виробничого навчання А.В.Кривонос (фото 3).

Не одне покоління кухарів, а зараз і кондитерів, навчила майстер В.О.Бабенко, що працює в ліцеї з 1987 року, відповідальна та вимоглива до своїх учнів, вона намагається виховувати їх справжніми людьми: добрими, ввічливими, щирими та розумними.

І не можна не згадати про елегантну та завжди усміхнену майстра виробничого навчання, що працює в ліцеї з 1980 року - Т.А.Церковну.

Для кожної людини вибір професії - це вибір долі. І з упевненістю можна сказати, що ці люди обрали свою професію вірно, і вона стала частиною їхнього життя.

Гарний кухар - справжній ювелір

Гарний кухар - справжній ювелір

Гарний кухар - справжній ювелір

Гарний кухар - справжній ювелір

Коментарі:

Додати коментар
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.